Over ons

Kanovereniging Edam (KVE) is een kleine, gezellige vereniging waar we actief kunnen ontspannen. Voor iedere kanovaarder is er een gevarieerd programma. Kanoën is een prachtige sport die je van jong tot oud kan beoefenen.

Vrally Deventer

Als vereniging hebben we een mooi eigen clubgebouw, gelegen aan het water van het Oorgat in Edam. Het Oorgat ligt aan het water tussen de Zuiderzeesluis en het historische centrum van Edam. Met twee eigen steigers achter de loods is het geen probleem om in en uit te stappen. Het IJsselmeer is maar een paar minuten varen en het binnenwater begint al bij de steiger. Je vaart zo door de grachten van Edam of naar de Purmerringvaart.

Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd. Op de meeste zondagen en een aantal woensdagen zijn er toertochten. Deze tochten kunnen vertrekken vanaf de loods of we laden de boten op de trailer en rijden ergens naar toe. De tochten verschillen van lengte en niveau. Bekijk de verschillende tochten op toerkalender op de website.

Statuten en reglement

Een kanovereniging is niet groot, maar er moet toch veel geregeld zijn.
Wie tot in de kleine lettertjes wil weten hoe het er aan toe gaat bij KV Edam, kan onze statuten en huishoudelijk reglement raadplegen.

Verhuur

Als vereniging verhuren wij geen kano’s / SUP’s op commerciële basis.