Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kajak: trektocht Mecklenburger Seeenplatte

27 augustus @ 08:00 - 3 september @ 17:00

Heb je je niet opgegeven maar wil je toch mee? Stuur dan een mailtje naar info@kvedam.nl dan kijken we wat er mogelijk is.

Let wel, alle bagage moet mee in je boot, er is geen bagagevervoer!

Korte impressie van het gebied
De Mecklenburgische Seenplatte is een lappendeken van vooral kleine meren in een gebied met afwisselend bos en landbouwgrond. Het is te vergelijken met het merengebied van Friesland, maar dan gelegen in de bossen van Drenthe met de rust van Noord-Oost Groningen. De meren staan onderling vaak in verbinding door riviertjes of gegraven kanalen. Vanaf het water gezien zit je meestal in het bos en veel vaarwater is alleen toegankelijk voor ongemotoriseerde vaart. Het noordelijke deel van het gebied ligt in het Müritz Nationaal Park.

Lengte tocht (Kratzeburg – Fürstenberg)
14-20-20-20 en 10 kilometer. Inkorten, verlengen etappes splitsen kan probleemloos.

Route met de auto (trein is ook mogelijk)
Neustrelitz (Kratzeburg) ligt tussen het westelijke en oostelijke deel van het Müritz Natuurpark in zuid-Mecklenburg, halverwege Berlijn (100 km) en de Oostzeekust en is 700 km vanaf Edam.

Overnachten
Kamperen, vrijwel alle campings in het gebied hebben een trekkersveldje voor kano-kampeerders.

Eten, drinken, inkopen doen
Op alle campings kun je voor de volgende ochtend verse broodjes bestellen. De meeste winkels hebben een kleine kampwinkel met een beperkt assortiment. Onderweg kan alleen in Wesenberg uitgebreid inkopen gedaan worden en op het eindpunt in Fürstenberg.

Kaarten en gidsen.
Wasserwanderkarte Strelitzer Seenplatte, 1:50.000, uitgave Maiwald Karten. Hierop staan alle campings, sluizen, overdraagpunten en voorzieningen aangegeven. Kaart beslaat de hele route. Ter plaatse gekocht, prijs € 6,00 (verkrijgbaar bij campings, bezoekerscentra etc.)

Gegevens

Begin:
27 augustus @ 08:00
Einde:
3 september @ 17:00