Openingstocht in het kader van Opschoondag

KVE Activiteiten, Tochten

Openingstocht in het kader van Opschoondag

 MRT 20, 2022

Het besluit was bij het opstellen van de toerkalender genomen: dit jaar wordt het een combinatie van Openingstocht en Opschoondag. Met andere woorden een openingstocht half maart, 19 maart om precies te zijn, in plaats van begin april zoals gebruikelijk. Als bestuur hadden we wat angst over de opkomst, het water is half maart nog goed koud en het weer kan ook verre van aantrekkelijk zijn. Maar na een zonovergoten week brak een zonovergoten zaterdag aan. Tegen 10 uur waren er 19 leden aanwezig. De meesten gingen deelnemen aan de opschoon- en openingstocht. De paar die achterbleven hebben geklust aan onder andere het steiger.

Na koffie en koek en overleg hoe we het zouden aanpakken, gingen er een aantal 2-persoons verenigingsboten te water, één SUP en een aantal leden in hun eigen 1-persoonskajak. Allemaal voorzien van vuilniszakken die met klemmen van Rob’s vroegere marktstal vastgezet waren op de deklijnen. Ondergetekende zat met nieuw lid Nico in een 2-persoon boot en wij waren de laatsten die vertrokken.

We zagen een van onze dubbel bemande voorgangers de Balkhaven in gaan dus wij voeren door en gingen linksaf de Purmerringvaart op. Wij hebben vooral veel stukken en stukjes piepschuim verzameld. Sommige stukken vielen na aanraking uit elkaar en dan duurde het wel even voor alle stukjes in de vuilniszak terecht kwamen. De grootste groep kajaks en één SUP waren rechtsaf de ringvaart op gegaan. Mees kon staande op zijn SUP goed zien waar zwerfvuil lag maar kon dit niet goed verzamelen. Het werd vervolgens een efficiënte samenwerking met de kajaks. Mees wees en de rest verzamelde. Iets over twaalven waren we allemaal weer terug bij de kanoloods met vijf behoorlijk gevulde vuilniszakken. De Begeleiding Aan Land had inmiddels stoelen en tafels buiten klaargezet, thee en koffie gezet, en lekker hoor, friet en broodjes kroket gehaald. We zaten heerlijk in de zon onze broodjes op te peuzelen en lekker te kletsen.

Kortom, we hadden een goed resultaat van onze inspanning en als kroon op het werk was het daarna oergezellig bijpraten. Wat een mooie start van het seizoen.

Tineke