Beste peddelaars,

Vandaag begint het nieuwe kanoseizoen. Helaas nog niet zoals we gewend zijn. Vanochtend stond de openingstocht gepland, maar uiteraard houden wij ons als bestuur en kanovereniging aan de huidige richtlijnen rondom corona. Hoewel de toerkalender af is en er heel veel mooie tochten gepland zijn, verwachten we dat we voorlopig nog niet in groepen mogen varen. We realiseren ons dat je buiten op het water minder kans op besmettingen hebt, maar de crux zit hem in het samenkomen in de loods. Doordat we met georganiseerde tochten tegelijk in de loods moeten komen is op dat moment het risico groter. Daarom heeft het bestuur besloten om gezamenlijke tochten nog niet te promoten.

En toch willen we allemaal naar buiten en kunnen genieten van onze prachtige sport. En dat kan natuurlijk ook. Op dit moment mogen sporters van 27 jaar en ouder met maximaal 4 mensen sporten. Tijdens het sporten moeten zij wel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit kan tijdens het kajakken op het water natuurlijk prima. We willen iedereen dan ook aanmoedigen om dit te doen en zodoende lekker te kunnen blijven bewegen. Wil je samen met iemand anders afspreken om te varen gebruik dan bijvoorbeeld de appgroep Spetteren in het Markermeer om een peddelgenoot te vinden. Zit je niet in deze groep en wil je toegevoegd worden, mail dan even naar bestuur@kvedam.nl met vermelding van je mobiele nummer.